KOOP NU GOEDKOOP, ONMIDDELLIJK BESCHIKBAAR

Tips en weetjes

Hoe werkt een recirculatiedampkap en wat heb ik hiervoor nodig?

In tegenstelling tot een dampkap met luchtafvoer naar buiten, blaast een recirculatiedampkap de gezuiverde lucht terug in uw keuken.

Om de lucht te zuiveren heeft u 1 of meerdere koolstoffilter(s) of een plasmafilter nodig.

Normaal gezien produceren fabrikanten hun dampkappen zo, dat deze standaard de lucht naar buiten kunnen afvoeren en dat deze ook aangepast kunnen worden tot recirculatiedampkap. In de meeste gevallen zal u dan de koolstoffilter(set) die in de omschrijving en/of accessoires beschreven staat moeten bijbestellen. Plasmafilters zijn normaal gezien universeel bruikbaar. U heeft enkel nog een stopcontact nodig om de plasmafilter in werking te stellen.

De plaatsing van de koolstoffilter(set)(s) hangt af van dampkap tot dampkap en van fabrikant tot fabrikant. Bekijk dus zeker eerst de technische fiche en de handleiding waar en hoe deze geïnstalleerd moeten worden.

Sommige dampkappen worden puur als recirculatiedampkap verkocht en moeten dus niet meer aangepast worden.

Welke tussenstukken u nodig heeft, hangt af van de dampkap en hoe/waar de dampkap geplaatst zal worden. Bespreek dit zeker eerst met de persoon die de installatie zal uitvoeren.

Terug naar veelgestelde vragen

© 2024 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59/33.16.25 of mail internet@loeters.be - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - BE0460.057.637 - A Brackxstraat 6 Oostende - Sitemap