KOOP NU GOEDKOOP, ONMIDDELLIJK BESCHIKBAAR

Tips en weetjes

Koeling

No Frost

Bij een gewone koel- of vrieskast wordt wel de warmte onttrokken aan de koel- of vriesruimte, maar niet het vocht dat zich in die lucht bevindt. In het vriesgedeelte ontstaat daardoor rijpvorming, ofwel ijsafzetting. De lucht in de kast houdt dus een hoog vochtigheidsgehalte.

Bij NoFrost wordt de lucht met vocht en al uit het vriesdeel gezogen. De lucht wordt gekoeld en het vocht wordt als ijs vastgehouden door de verdamper. Deze wordt regelmatig volautomatisch ontdooid waarbij het vocht wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht weer terug in de kast.

Voordelen NoFrost:
  • Nooit meer ontdooien
  • Producten in koelgedeelte drogen niet uit
  • Verpakking en etiketten blijven leesbaar
  • Diepvriesproducten vriezen niet meer aan elkaar
  • Geen hoger energieverbruik dan aangegeven door ijsafzetting

Superfrost

Wat is SuperFrost?

SuperFrost verlaagt de temperatuur automatisch tijdelijk naar -32°C waarmee een koudereserve voor vitaminevriendelijk invriezen wordt gecreëerd.

Hoe werkt het?

Te langzaam invriezen zorgt ervoor dat de cellen beschadigd raken wat bij het ontdooien van het product leidt tot vochtverlies. Wanneer bijvoorbeeld vlees te langzaam is ingevroren zal bij het ontdooien veel vocht weglopen wat de dichtheid en smaak van het product nadelig beïnvloedt.

Bij het inschakelen van SuperFrost wordt de temperatuur snel verlaagd naar -32°C. Wanneer warmere, pas gekochte levensmiddelen in de vriezer worden gelegd zal de temperatuur in de vriezer wel stijgen maar deze zal niet boven de -18°C uitkomen. Hierdoor zullen enerzijds de reeds ingevroren levensmiddelen diepgevroren blijven en anderzijds zullen de verse producten sneller worden ingevroren waarmee de celstructuur van de producten niet wordt aangetast en smaak, vitaminen en structuur behouden blijven.

Er zijn twee SuperFrost systemen: tijdgestuurd en hoeveelheidgestuurd.

Bij een tijdgestuurd systeem zal de compressor bij het indrukken van de SuperFrost toets een vooraf vastgesteld aantal uren draaien om hiermee de temperatuur naar -32°C te brengen en te houden. Dit kan betekenen dat de verse producten reeds zijn ingevroren, maar de compressor nog een aantal uren blijft doorlopen.

Het hoeveelheidgestuurde systeem is nauwkeuriger en daarmee ook energiezuiniger. Een sensor meet of de verse producten zijn ingevroren en stopt op het moment dat dit is gerealiseerd. Het aantal kilo’s en de temperatuur van de pas gekochte producten bepalen dus hoelang de compressor loopt (er dient wel rekening te worden gehouden met de maximale invriescapaciteit van een model)

Voordelen SuperFrost:
  • Producten worden sneller ingevroren
  • Beter behoud van productkwaliteit

Biofresh - Vitafresh

Wat is BioFresh?

Wist u dat de Belg gemiddeld € 330 aan eten weggooit? Beter op de houdbaarheids-datum letten en het eten op de juiste temperatuur bewaren zijn dan ook eenvoudige manieren om geld te besparen. BioFresh zorgt voor die juiste temperatuur! Vlees, vis, groente, fruit en melkproducten blijven dankzij BioFresh tot 3x langer houdbaar dan in een normaal koeldeel.

Sinds 1992 biedt BioFresh het juiste klimaat voor bijna alle etenswaar. De droge lucht in de DrySafe is ideaal voor het bewaren van vlees, vis en zuivelproducten. Fruit en groenten kunnen het best bewaard worden in de vochtige omgeving van de HydroSafe.

Hoe werkt het?

De extra achterwand in het koeldeel is enkele centimeters naar voren geplaatst. Hierdoor ontstaat een ruimte tussen deze achterwand en de verdamperplaat. In de achterwand van het koeldeel is een ventilator geplaatst die lucht uit het koeldeel aanzuigt. De lucht uit het koeldeel wordt tussen de achterwand en de verdamperplaat naar beneden gevoerd waar het extra koeling en vocht vanaf de verdamperplaat meeneemt. Deze extra koude en vochtige lucht wordt langs de BioFresh safes gevoerd. Afhankelijk van de safe en de instelling, de luchtvochtigheid in de HydroSafe kan naar wens worden ingesteld, wordt het vocht wel of niet vastgehouden. Geavanceerde elektronica houdt de temperatuur continu net boven de 0°C zodat niets bevriest.

Voordelen BioFresh:
  • Groente, fruit, vlees, vis en zuivelproducten blijven tot 3x langer vers
  • Verse producten in één keer voor de hele werkweek inkopen mogelijk
  • Véél minder vaak weggooien van voedsel
  • Behoud of zelfs toename van vitamines (92% hoger dan in normaal koeldeel)
  • Behoud van gewicht (gemiddeld 68% beter)

Anti-bacteria

AntiBacteria is een anorganische zilververbinding, die op heel betrouwbare wijze verhindert dat bacteriën, microben en schimmels zich gaan ontwikkelen en verspreiden. De met antiBacteria beklede wanden en de binnendeur van een koelkast of diepvriezer waarborgen een hygiënische netheid, ook wanneer er al eens contact is met bedorven etenswaren.

Terug naar veelgestelde vragen

© 2024 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59/33.16.25 of mail internet@loeters.be - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - BE0460.057.637 - A Brackxstraat 6 Oostende - Sitemap