Koop NU, bestel NU, GOEDKOOP op voorraad!

Advies over onze inbouw vaatwassers

Soorten inbouw vaatwassers

Bij Elektro Loeters hebben wij een groot assortiment "onmiddellijk beschikbare" integreerbare vaatwassers. Er zijn drie grote soorten te onderscheiden: volledig integreerbare vaatwassers, integreerbare vaatwassers met frontbediening, en 'vaatwassers zonder een bovenblad' voor onder werkblad.


Volledig Integreerbare Vaatwassers

Koop bij Loeters een volledig integreerbare vaatwasser.
Deze vaatwas zit volledig verborgen achter het deurpaneel van de keukenkast waar u deze inbouwt. De bediening van dit soort vaatwasser bevindt zich aan de bovenkant van de deur van de vaatwasser.


Integreerbare vaatwassers met frontbediening

Koop bij Loeters een half integreerbare vaatwasser met frontbediening.
Deze vaatwas heeft nog steeds een keukenkastdeur nodig om in te bouwen, maar u zal wel steeds het bedieningspaneel blijven zien als u naar uw keuken kijkt.


Vaatwassers 'zonder bovenblad - voor onder een werkblad'

Koop bij Loeters een vaatwas 'zoner bovenblad - voor onder het keukenwerkblad'.
Deze onderbouw vaatwas schuift mooi onder uw werkblad en vereist geen frontpaneel zodat u ook uw vaatwasser kan bedienen als deze gesloten is.

Nismaten inbouw vaatwassers

Naast de keuze van het type inbouwvaatwasser is het zeer belangrijk om goed te letten op de inbouwmaten van uw vaatwasser.
Onderstaand schema en bijhorend 3-stappenplan helpen u om de juiste vaatwasser te kiezen.

  1. Meet uw plint/sokkelhoogte (in mm.)
  2. Meet de hoogte van uw nis (de onderkant van de kast tot aan het tablet) (in mm.)
  3. Meet de hoogte van de deur (in mm.)

Als u deze 3 maten heeft opgemeten, zal u zien (met behulp van onderstaand schema) welke hoogte van inbouwvaatwas u nodig heeft.


Varioscharnieren

Een laatste belangrijke opmerking bij het kiezen van uw inbouwvaatwasser, is de bevestiging van de deur aan uw vaatwasser.
Hiervoor zijn er 2 belangrijke systemen op de markt: deur-op-deur bevestiging en sleepdeurbevestiging.
Standaard bij alle vaatwassers voorzien: Bij deur-op-deur wordt het meubelpaneel van je keuken direct op de deur van de vaatwas gemonteerd zodat deze 1 geheel vormen. Dit systeem is zelf makkelijk te bevestigen.
Enkel voorzien bij vaatwassers met varioscharnier: Bij sleepdeur hebben zowel de vaatwasdeur als het meubelpaneel een eigen scharnier die via geleiderails met elkaar worden verbonden. Voor mensen met IKEA-kasten thuis is dit het enige passende systeem voor inbouwtoestellen.
Klik hier voor onze vaatwassers met varioscharnieren

Hoe installeer ik een volledig integreerbare vaatwasser?
© 2021 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 of mail internet@loeters.be - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap