Nu: SOLDEN bij LOETERS!

Onze tips bij de plaatsing van een koelkast en diepvries

Elektro Loeters geeft jou 4 tips bij de plaatsing van een koelkast of diepvries

Niet enkel een energiezuinig toestel is van belang, maar ook de ruimte waar u uw koelkast plaatst zorgt voor een beter rendement.

TIP 1: kamertemperatuur

Te hoge temperaturen in de zomer of te lage temperaturen in de winter kunnen de goede werking van uw toestel verhinderen en het toestel zelfs beschadigen. Vermijd dus balkons, veranda’s en terrassen. Let er ook op dat het toestel niet in direct zonlicht staat en plaats het niet te dicht tegen warmtebronnen zoals kookvuren, ovens, radiatoren en verwarmingstoestellen.

TIP 2: geen te vochtige ruimtes

Overmatig vocht kan elektrische schokken en stroompannes veroorzaken. Plaats uw koelkast of diepvriezer dus ver genoeg van waterkranen en zeker niet in vochtige ruimtes. Vermijd ook om twee toestellen vlak naast elkaar te plaatsen, want dat verhoogt de kans op condensvorming aanzienlijk.

TIP 3: voldoende ventilatie

Zorg dat de warmte die achter uw koelkast of diepvriezer vrijkomt, gemakkelijk weg kan. Plaats een vrijstaand toestel daarom nooit vlak tegen een muur, maar houd een spatie van 8 à 10 cm over. Dit leidt tot betere koelresultaten en bijgevolg minder energiekosten.

Veel koelkasten worden geleverd met een “spacer”. Deze “spacers” dienen als een soort stop bij het plaatsen van uw koelkast. U kunt uw koelkast zo ver tegen de muur zetten totdat de spacers de muur raken. Op deze manier heeft de koelkast nog genoeg ruimte aan de achterkant.

TIP 4: stabiel transport

Zorg er ook voor dat het toestel waterpas staat op een vlakke ondergrond. Indien mogelijk mag u de voetsteunen zelfs zo instellen dat het toestel licht achterover helt. Zo bent u er immers zeker van dat de deur goed sluit en vermijdt u energieverspilling.

De koelvloeistof achteraan uw toestel wordt flink dooreengeschud bij een levering of een verhuis. In die mate zelfs, dat er een kleine hoeveelheid olie in het koelingscircuit terecht is gekomen. Geef de olie ruimschoots de tijd om terug naar de motor te vloeien vooraleer u uw toestel aanzet. Anders kan het toestel beschadigd raken.

De aangeraden rusttijd verschilt per toestel en staat normaal gezien in de handleiding. Wordt dit niet vermeld of bent u de handleiding kwijt? Wacht dan voor de zekerheid 8 uur vooraleer u het toestel weer aanzet.

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap
BEL ONS OP:
+32 59 331625
internet@loeters.be