Maak van goedkoop kopen een gewoonte!

Hoe reinig ik het best mijn dampkap?

Een dampkap heeft nu en dan nood aan een grondige poetsbeurt, het is immers de afvalverwerker van alle vet en geurtjes die de lucht in gaan tijdens het koken. Hier vind je enkele tips om je dampkap terug te laten schitteren.
Voor regelmatig onderhoud gebruik je warm water met een mild schoonmaakmiddel, gebruik geen agressieve, chloorhoudende of krassende producten. Gebruik zeker geen schuurspons. Droog nadien het oppervlak met een droge doek. Om de 2-3 maanden is het aangeraden om je dampkap te behandelen met een inox reiniger. Dit is een zachte mousse die geen vetsporen nalaat en gemakkelijk is in gebruik. Breng deze mousse aan op een zachte doek en ga vervolgens over het te reinigen oppervlak in ronde bewegingen. Gebruik na het reinigen een droge doek om de dampkap op te blinken.

De vetfilter reinigen:
Om een optimale vetfiltering te garanderen is het noodzakelijk om de vetfilter regelmatig te reinigen, 1x per maand. De vetfilter kan gereinigd worden in de vaatwasser of in lauw water met een mild reinigingsmiddel.

Na een periode van 5 jaar wordt het aangeraden om uw vetfilters volledig te vervangen. U kunt hiervoor terecht bij uw lokale Loeters winkel, breng wel het typenummer van uw dampkap mee. Het typenummer vindt u op het typeplaatje dat zich in uw dampkap bevindt.

Hoe onderhoud ik mijn recirculatie dampkap:
Dampkappen die voorzien zijn voor recirculatie maken gebruik van een koolstoffilter. Bij Novy is dit een actieve monoblockfilter, deze filters zijn regeneratief. Dit wil zeggen dat u deze filters tot 12 keer kunt laten regenereren vooraleer deze moeten worden vervangen. Het regenereren zelf vindt plaats in een oven die u 1 uur laat inwerken op 120°.

Bij alle andere koolstoffilters is het aangeraden deze 2 tot 4 keer per jaar te vervangen, afhankelijk van het gebruik van uw dampkap.

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap