Maak van goedkoop kopen een gewoonte!

Soorten gaskookplaten en afwerking

Soorten gaskookplaten: Bij gaskookplaten is er een grote variatie in aantal pitten. De grootte van de pitten begint vanaf 45mm, de sudder versie, waarmee gerechten traag kunnen klaargemaakt worden in een kleine pot of pan. Een gaspit van 64mm wordt gezien als de standaard kookpit. Een diameter van 91mm zorgt dan weer voor een snelle bereiding van de gerechten. En een pit van 120mm wordt gebruikt voor extra grote potten en pannen of om zeer snel te koken, bijvoorbeeld met een wokpan. De gaspitten zijn opgebouwd uit verschillende lagen brandringen. Hoe meer brandringen, hoe sneller er kan gekookt worden.

Ruime keuze aan afwerking: De types van gaskookplaten zijn roestvrijstaal, geëmailleerd staal, gehard glas of vitrokeramisch glas. Roestvrij en geëmailleerd staal verschillen van look en ondergrond van elkaar. Het verschil tussen staal en glas is het gebruiksgemak. Glas laat zich makkelijker reinigen dan staal. Ook biedt glas het voordeel dat het niet kan gaan roesten. Het vitrokeramisch glas onderscheidt zich van het geharde glas doordat het hittebestendig is. Hierdoor kan een brander in het vitrokeramisch glas worden geïntegreerd net zoals bij een metalen ondergrond. Bij een gehard glazen ondergrond zal rond de brander een metalen beschermring worden aangebracht om te vermijden dat het glas direct in contact komt met de hitte van de vlam. Beide glazen oplossingen zijn volwaardige alternatieven voor de metalen ondergronden maar toch dient men in acht te nemen dat ze minder stootbestendig zijn.

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap