Nu: SOLDEN bij LOETERS!

Sous-vide koken

Sous-vide koken of vacuümkoken is een techniek die overgewaaid is uit de professionele keuken. Je stopt je (topkwaliteit) ingrediënten in een speciale plastic vacumeerzak, trekt alles vacuüm en laat daarna je oven de rest van het werk doen. Resultaat: een perfect gegaard gerecht waarbij alle natuurlijke smaken, texturen en vitamines nog volledig intact zijn. Wij bij Loeters maken je wegwijs in deze boeiende kooktechniek.

Sous-vide koken: een ode aan kwaliteit

Sous-vide of vacuümkoken is een techniek die professionele chefs vaak toepassen. Je kiest het allerbeste stukje vlees, vis of de smaakvolste groenten uit en stopt ze samen met kruiden en eventueel wat vetstof in een speciale plastic vacumeerzak.

Daarna haal je alle lucht uit de zak. Dit proces heet in het jargon vacumeren, en gaat supereenvoudig met een vacumeerlade.

Is je gerecht helemaal vacuüm? Dan gaat het de stoomoven in. Kies de sous-videfunctie en relax. Want vanaf nu doet je oven al het harde werk. Je gerecht wordt op een lage (tussen 50 en 90°C), constante temperatuur gegaard zodat alle smaken en ook de textuur perfect bewaard blijven.

Kies je voor sous-vide of voor gewoon koken?

Sous-vide koken heeft een heel aantal voordelen tegenover gewoon, traditioneel koken:

De smaken blijven beter bewaard en worden zelfs intenser: omdat je je gerecht luchtdicht verpakt, blijven alle aroma’s, sappen en smaken IN het ingrediënt.

Je gerecht is gelijkmatig gaar: je ingrediënt wordt in je stoomoven gelijkmatig verwarmd, en is dus overal even gaar.

Sous-vide koken is foolproof: met de juiste gaartijd en bereidingstemperatuur is elk gerecht een succes.

Welke gerechten kan ik sous-vide koken?

Eigenlijk kan je elk voedingsmiddel gebruiken om via vacuümtechniek te garen. Maar let wel op dat je alleen kookt met ingrediënten van topkwaliteit. Want het sous-videkookproces versterkt immers de smaken die aanwezig zijn. Kook je dus met minder verse of minder kwaliteitsvolle ingrediënten? Dan worden ook die negatieve smaken en aroma’s versterkt!

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap
BEL ONS OP:
+32 59 331625
internet@loeters.be