Maak van goedkoop kopen een gewoonte

Wijnkasten

Een echte wijnkast moet ideale omstandigheden waarborgen zoals aangeboden in de beste, meestal ondergrondse, wijnkelders. Om uw wijn ouder te laten worden naar zijn volledige potentieel, worden bij het ontwerpen van een wijnkelder 5 gouden regels in acht genomen:Constante temperatuur12°C is ideaal, met de mogelijkheid tot variatie tussen 10°C en 14°C. Bij een frissere temperatuur vertraagd het verouderingsproces, bij een warmere temperatuur versneld het. Maar zelfs meer dan de temperatuur, zijn standvastigheid en stabiliteit van het grootste belang. Zoniet stort de wijn in, en bereikt nooit zijn hoogtepunt!Gezonde en geurloze luchtEen aantal kurken verliest zijn effectiviteit in de loop der tijd. Om te voorkomen dat er geuren kunnen binnendringen in de fles, is een duurzame instandhouding van het klimaat binnen de wijnkast noodzakelijk. Een actieve koolfilter die een geringe ventilatie toelaat, en een perfekt geregeld vochtigheid, zorgen hiervoor.TrillingsvrijZelfs de kleinste trilling verstoort het langzame rijpingsproces van de wijn. Oudere wijnen zijn hieraan gevoeliger dan jonge wijnen. de Climadiff wijnkasten zijn uitgevoerd met een effectieve demping om dit tegen te gaan.Beschermende duisternisLicht verhoogt de oxidatie van wijn en dus versnelt het verouderings-proces. Dit is ook de reden waarom de meeste wijnen in donkere glazen flessen bewaart worden. Echter, deze voorzorgsmaatregel is niet voldoende om schadelijke UV-straling tegen te houden.Een goed gesloten kast, of in geval van een glazen deur UV-bestendig glas, biedt hier een oplossing.Aangepaste vochtigheidHet boeket van de wijn ontwikkelt zich door een proces van vermindering en totale afwezigheid van zuurstof. Daarom is het belangrijk om de fles neer te leggen, zodat de kurk continu in contact blijft met de wijn. Bij een te lage vochtigheid droogt de kurk uit waardoor de wijn door de kurk dringt. Een te hoge vochtigheid, boven 80%, geeft geen gevaar voor de wijn, maar laat de labels verkleuren.En water kan leiden tot de ontwikkeling van bacteriën en geuren. De ideale vochtigheid is een constante tussen 50% en 75%.

© 2019 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap
BEL ONS OP:
+32 59 331625
internet@loeters.be