Nu: SOLDEN bij LOETERS!

Hoe kies ik de beste wijnkast?

Wat past het best bij u: een wijnbewaarkast, een wijnklimaatkast of een multitemperatuur wijnkast? Wat zijn de verschillen?

Als wijnliefhebber investeert u – met plezier – heel wat tijd en geld in het selecteren van kwaliteitswijnen; een geweldige, smakelijke hobby. Het bewaren van uw waardevolle wijnen in de meest optimale omstandigheden lijkt dan een evidentie, toch? Een onbehoorlijke opslag kan voortreffelijke wijnen richting gootsteen verwijzen – zonde van het geld en erg frustrerend. Wijn in de beste omstandigheden bewaren, zodat zijn volle aroma en smaak tot ontplooiing komt, kan enkel als aan vier essentiële voorwaarden is voldaan: een correcte temperatuur, een uitgekiende luchtkwaliteit en luchtvochtigheid, een bescherming tegen uv-licht en een trillingsvrije bewaring.

Wat is een wijnbewaarkast?

Wordt een wijn op de juiste manier bewaard, dan ontwikkelt zijn natuurlijke aroma en smaak zich verder in de fles en wordt hij dieper en complexer naargelang het rijpingsproces vordert. Succesvolle langdurige bewaring van wijn vereist twee dingen: een wijn van inherent goede kwaliteit en consistente, geschikte bewaaromstandigheden. Wijnbewaarkasten van Liebherr creëren omstandigheden die gelijkaardig zijn aan die van wijnkelders, perfect voor rijping op fles. Er heerst een constante temperatuur doorheen heel de kast. Het maakt van wijnbewaarkasten de optimale keuze voor het langdurig opslaan en rijpen van wijnen.

Wat is een wijnklimaatkast?

Het aroma van een wijn ontplooit zich ten volle wanneer hij op de juiste drinktemperatuur wordt geserveerd. Die temperatuur varieert in functie van de wijn maar ook van de persoonlijke voorkeur, het seizoen en of hij al dan niet bij de maaltijd wordt geserveerd. De basisregel is dat rode wijnen warmer moeten worden geserveerd dan witte wijnen. Het aroma en de smaak van schuimwijnen en champagnes komen prominent tot uiting als ze goed zijn gekoeld. Een Liebherr multitemperatuur wijnkast biedt de mogelijkheid om zowel een gekoelde fles champagne als een exquise fles rode wijn op zijn ideale temperatuur klaar te hebben om onverwachte gasten te verwelkomen.

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap
BEL ONS OP:
+32 59 331625
internet@loeters.be