Maak van goedkoop kopen een gewoonte!

koelkast

Koelkasten

Verskoel zones

Sommige koelkasten of koelvries combinaties zijn daarnaast nog eens voorzien van een verskoelzone of BioFresh zone. In deze koelladen kunt u groente, fruit, vis of vlees tot 3 keer langer vers houden, smaak, kleur, vitaminen en voedingsstoffen blijven hierdoor langer behouden. Deze techniek, afkomstig uit de tuinbouw, zorgt voor een optimaal klimaat waarbij temperatuur en luchtvochtigheid zodanig worden gereguleerd. Hierdoor ontstaat er een perfect klimaat. Een voordeel hiervan is dat u niet meer zo vaak boodschappen hoeft te doen en ook voedsel weggooien verleden tijd is!

Van het voedsel dat we weggooien bestaat ruim 40% uit vlees, vis, kaas, zuivel, groente en fruit. Wanneer deze levensmiddelen langer houdbaar blijven, hoeft er minder te worden weggegooid en kunt u ieder jaar naar schatting zo'n € 150,- besparen. Wij bieden u een ruime selectie Liebherr koelkasten met verskoelzones of BioFresh zones aan. Hieronder vindt u een filmpje over een voorbeeld van zo'n Verskoel zone; de hydroFresh zone van Siemens;

NoFrost!

Koelkasten voorzien van een vriesgedeelte met NoFrost techniek hebben als voordeel dat er geen rijpvorming meer kan ontstaan op uw diepvriesproducten. Deze techniek biedt als voordeel dat uw geen tijd meer hoeft te besteden aan het ontdooien van de vriezer. Maar wist u ook dat uw producten sneller ingevroren worden, wat de houdbaarheid weer ten goede komt.

• Inbouw koelkasten

Een inbouw koelkast is een koelkast die volledig uit het zicht wordt onttrokken doordat deze verdwijnt achter uw keukendeur. Inbouw koelkasten kunnen op 3 verschillende manieren worden gemonteerd: het deur-op-deur systeem, het sleepdeur systeem en door middel van decorpanelen. Bij deur op deur montage wordt de meubeldeur van uw keuken direct gemonteerd op de koel of vrieskast, terwijl bij sleepdeur montage de deur door middel van sleepdeur geleiders wordt gemonteerd. Een ouder systeem wat niet meer zo veel voorkomt, is montage door middel van decorpanelen. Hierbij is de koelkast voorzien van een aluminium decorlijst waarachter een dun paneel wordt geschoven

Onderbouw koelkasten

Een onderbouw koelkast of -diepvriezer is, door de hoogte van maximaal 82 cm, geschikt om onder een werkblad te schuiven en door zijn verstelbare poten aan te passen aan de hoogte van het werkblad. Door het toepassen van een ventilator wordt de warme lucht die achter het apparaat ontstaat via de plint onder uw keuken afgevoerd. Een onderbouw koelkast of -diepvriezer heeft een ventilatierooster vooraan in de sokkel van het toestel.

• Vrijstaande koelkasten

Een vrijstaande koelkast is een koelkast die vrij te plaatsen is in uw keuken of bijkeuken en kan een echte design eyecatcher zijn! U kunt hierbij denken aan een reguliere koelvries combinatie of aan een prachtige design koelkast of koelvries combinatie van bijvoorbeeld het merk Smeg die in diverse prachtige kleuren beschikbaar zijn.

• Wijnkoelers

Een wijnbewaarkast of wijnklimaat kast is een koelkast speciaal bedoeld voor het koelen of opslaan van wijn. Hierdoor blijft de temperatuur, en dus de kwaliteit van de wijn, in perfecte conditie. Een wijnbewaarkast is met name geschikt om grote hoeveelheden wijn te koelen of te bewaren om zo de wijn te laten rijpen of eenvoudig op de juiste temperatuur te brengen. Een wijnklimaatkast is meer geschikt om de wijnen op het juiste klimaat te bewaren, zodat u deze direct kunt serveren. Sommige wijn kasten zijn zelfs voorzien van 2 of 3 apart regelbare klimaat zones, zodat u tegelijkertijd zowel witte als rode wijn kunt bewaren. De wijnkoelers kunnen we ook onderverdelen in diverse verschillende soorten, er zijn zowel inbouw varianten als tussenbouw, vrijstaande of onderbouw varianten verkrijgbaar.

• Side by side koelkasten

Wanneer u over meer inhoud zou willen beschikken, kiest u dan voor een Side-by-side koelkast. Deze Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder door de grotere inhoud, het design en luxe extra’s zoals bijvoorbeeld een ijs dispencer of een HomeBar. Deze vrijstaande koelkasten zijn voorzien van een diepvriezer en koelkast in één kast, met 2 aparte compartimenten en 2 aparte deuren, zodat er enorm veel ruimte ontstaat.

• Tafelmodellen

Tafelmodel koelkasten zijn vrijstaande koelkasten die ideaal zijn wanneer u weinig ruimte heeft of weinig ruimte nodig heeft voor een koelkast. Tafelmodel koelkasten zijn verkrijgbaar in zowel koelkasten als vrieskasten en kunnen ook ideaal zijn voor éénpersoons huishoudens of studenten. Tafel model koelkasten kunnen tegenwoordig ook in vrolijke kleuren geleverd worden.

• Diepvriezers

Indien u niet genoeg heeft aan een geïntegreerd vriesvak in een koelkast of een apart vriesgedeelte in een koelvries combinatie of gewoon liever een aparte diepvriezer wilt, kunt u bij Budgetplan kiezen voor diverse maten diepvriezers. De diepvriezers bieden wij aan in diverse verschillende soorten, wij leveren zowel inbouw varianten als vrijstaande, tafelmodellen of onderbouw varianten.

bedoeling : voedsel langer bewaren : daarom is de temperatuur meestal regelbaar tussen de 5 en de 8 graden . Dit is te regelen met de thermostaat . als een draai thermostaat op cijfer 1 staat heb je 8 graden . Als die op het grootste getal staat ( meestal een schaalindeling tot 6 ) dan is het 4 of 5 graden . Om bepaalde voeding nog langer te bewaren hebben sommige toestellen enkele vakken waar je tot nul graden kunt koelen ( bij Liebherr noemen ze dit Biofresh ).

De motor van een koelkast draait een moment wel en een moment niet . wanneer de motor draait koelt het toestel binnenin en komt de roostering achteraan warm . "Binnenin aan de rugzijde " kan het dat er zich wat ijsvorming voordoet , maar wanneer het toestel dan niet meer draait ontdooit dit . Dus een frigo heeft een koelfase en een ontdooifase. ( daar beslist de thermostaat over ) . Vandaar de werking van automatische ontdooiing.

Volgend probleem ( en zeker met de winter in het vooruitzicht) : een 'combi' ( frigo met diepvries ) bezit maar 1 thermostaat en die zit altijd in het frigo gedeelte . Wanneer die in een koude ruimte staat (bv minder dan 5 graden) draait die frigo niet , want die frigo denkt na en zegt : ik moet niet draaien want de temperatuur is 4 of 5 graden boven nul . Dus toestel draait niet en het gevolg daarvan is dat de diepvriezer dus ook niet meer koelt waardoor die zelfs ontdooit ( temperatuur omgeving is immers onder de 5 graden)

Regelmatig hebben we dus in de winterperiode daarover klachten namelijk : mijn diepvries is ontooid de reden is eenvoudig , het combi toestel staat te koud en aldus wilt de frigo niet draaien en de diepvries is het slachtoffer.

Dus samengevat ; de combi moet in feite in een ruimte geplaatst worden van minstens 10 graden boven nul om goed te funktioneren ( als je de ganse handleiding leest van het toestel zul je dit terugvinden).

Mensen die soms zeggen : mijn toestel slaat veel aan , denken soms : mijn toestel verbruikt veel . Maar dat is niet altijd juist , want een toestel dat veel aanslaat wil zeggen dat toestel ook veel afslaat . De ene thermostaat is al wat gevoeliger dan de andere , maar over 24 uur bekeken zal het verbruik hetzelfde zijn .

bij een Diepvries is de temperatuur uiteraard onder nul : om iets 2 maanden te bewaren is een temperatuur van -12 graden voldoende . Voor een bewaartijd van 6 maand is een -18 graden nodig ( vandaar meeste diepvriezers een digitale instelling rond de -18 graden ) . Temperatuur in een diepvries kan niet gemeten worden met een losse thermometer die je in huis ergens aan de muur hangend hebt. Die is niet geschikt om zover onder nul een juiste waarde weer te geven ( er bestaan daarvoor speciale thermometers ) . Ook interessant te vermelden aan klanten dat een diepvries behalve een goed label ook een bepaalde invriescapaciteit heeft . Meestal kan een toestel maar enkel kilo per dag echt " diep " invriezen . Een volledig varken in een dag in de diepvries stoppen is niet aan te raden . Toestel kan dit niet vlug genoeg diep invriezen ( en om goed te bewaren moet je zo snel mogelijk naar -18 graden kunnen ) je moet maar eens zien op de etiketten of folders wat erop staat.

Als klanten erom vragen weet je met bovenstaande u toch te verdedigen . Voor mensen die behoefte hebben om toch een grooooooote hoeveelheid in te stoppen is het dus aangeraden om de diepvries reeds een dag voordien op super te plaatsen zodanig dat toestel reeds een -25 tot -30 graden heeft . En voor alle zekerheid nog een dag die superknop ingedrukt laten. Wat doet die superknop ? die knop overbrugt de thermostaat en de motor blijft "continu "draaien . Dus nadien niet vergeten uit te doen.

Nog een foutmelding : na het kort in een uittrekken van het stopcontact slaat toestel meestal voor een half uur in beveiliging . Mensen beginnen dan te panikeren want ze horen dat de motor niet draait en steken dan via een verlengkabel het toestel in een ander stopcontact . Gevolg nog slechter want ze hebben het toestel weer af en uit gezet . Als je dus zoiets te horen krijgt is het best te vermelden : laat toestel nu in stopcontact zitten en telefoneer me met een uur terug .

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap